Novosti

Strukovna škola Đurđevac u novom međunarodnom projektu

S početkom nove školske godine započeo je i novi Erasmus+ projekt strateškog partnerstva, u kojem sudjeluju nastavnici Strukovne škole Đurđevac. Riječ je o nastavku suradnje s inozemnim partnerskim školama koja je uspostavljena kroz prijašnje projekte. Nositelj projekta je škola iz Češke, a osim Strukovne škole Đurđevac kao partner na projektu sudjeluje i njemačka škola.
Ravnatelj i četvero nastavnika Strukovne škole Đurđevac u razdoblju od 23. do 25. rujna 2020. sudjelovali su na prvom međunarodnom sastanku, koji je održan u češkoj partnerskoj školi.
Osim radnog dijela, sudionici sastanka imali su priliku upoznati i lokalne znamenitosti te stanje industrije i gospodarskog razvoja mjesta Třemošnice i okolnih regija.
Ovim projektom Strukovna škola Đurđevac nastavlja s razvojem novih obrazovnih programa i mogućnosti realizacije kvalitetne praktične nastave u skladu s potrebama stručnog obrazovanja i osposobljavanja za lokalno tržište rada. Kako su specifična znanja i vještine iz područja CNC tehnologija i obrade materijala vrlo tražena, ne samo na lokalnoj i regionalnoj razini, već i na području svih zemalja Europske unije, dugoročnu korist od ovog projekta imat će i naredne generacije učenika Strukovne škole Đurđevac, kojima će se kroz zanimanje CNC operater omogućiti stjecanje znanja i vještina prema europskim normama kvalitete.
Ukupni iznos projekta je 122.918,00 EUR, a sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Projekt traje od 1. rujna 2020. do 30. lipnja 2022. godine.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live