AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz Županije

Sudionici 20. Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava degustirali Kašnjake koje su pripremile članice Udruge žena Delovi

Hrvatski sabor kulture, Zajednica Kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Hrvatsko društvo skladatelja bili su organizatori 20. Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava koji se održao u Đurđevcu, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca.
U programu je sudjelovalo 350 sudionika iz 24 malih vokalnih sastava i 11 hrvatskih županija.
Članice Udruge žena Delovi za sve sudionike pripremile su Kašnjake – staro podravsko jelo od vučenog tijesta umiješanog od brašna, soli i vode, razvučenog u jedan veliki ili dva manja mlinca i nadjevenog specifičnim nadjevom koji ovom jelu daje karakteristiku posnog jela. Mogu biti slani ili slatki. Posluživali su se kao samostalno posno jelo (na Badnjak ili Veliki petak), a u ostale dane kao međuobrok ili desertno jelo na kraju obroka.

Predsjednica Udruge žena Delovi, Draženka Mihoković i njene članice veoma su zadovoljne i ponosne što su pomogle u realizaciji ove značajne manifestacije, a posebno što su sudionici Susreta veoma pozitivno reagirali na degustaciju ovog starog podravskog jela te pohvalili i izradu i okus. Isto tako, istaknula je da su Kašnjaki u fazi pripreme zaštite nematerijalnog kulturnog dobra.

Uz Udrugu žena Delovi u realizaciji 20. Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava sudjelovale su i članice KUD-a Delovi, KUD-a Srce Koprivnica i Društvo žena Kamengrad – Starigrad koje su pripremile slatke i slane kolače za sve sudionika Susreta.

Izvor; Općina Novigrad Podravski

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live