NovostiVijesti iz Podravine

Sudionici Erasmus+ projekta iz OŠ Koprivnički Bregi u posjetu Županijskoj upravi

NovostiObrazovanje, kultura, znanost, sport i nacionalne manjine

U sklopu Erasmus+ projekta „Pridruži nam se! Živjeti odgovorno kao Europljani – stvarati održivo okruženje” koji provodi Osnovna škola Koprivnički Bregi, učenici i njihovi mentori danas su boravili u posjetu Županijskoj upravi.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić predstavio im je osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno geografske, demografske, gospodarske te kulturne i prirodne znamenitosti, a prikazan im je i promotivni film županijske Turističke zajednice.

Kao što su pojasnila jedna od voditeljica projekta Ivana Biluš, škola ga je počela provoditi prije dvije godine, zajedno s još četiri države – Portugalom, Nizozemskom, Njemačkom i Poljskom, a cilj je provođenje mobilnosti, razmjenjivanje znanja i iskustava, promocija vlastite kulture baštine, motiviranje učenika na učenje stranih jezika te razvijanje kreativnosti i odgovornosti.

Riječ je o učenicima viših razreda osnovnih škola, a spomenimo kako je Erasmus+ najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u tim područjima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio