Novosti

Susjedne općine

Ovaj vikend 05. i 06. svibnja u Virju održava se druga po redu manifestacija Virovska prkačijada. Manifestacija ove godine nosi naziv Međunarodni festival izvornih kolača.
– istaknuo je cilj manifestacije Predsjednik organizacijskog odbora Virovske prkačijade Dražen Đurišević.
U petak 05. svibnja prkačijadu otvaraju najmlađi. Tako će se od 9 sati vrtičke skupine sa područja županije natjecati u pripremi i prezentaciji prkača, te sudjelovati na radionici u DV “Zrno” Virje.
Uz vrtičku prkačijadu, održati će se i Mala virovska prkačijada – natjecanje učenika osnovnih škola središnje Podravine u sportskoj dvorani OŠ prof. Franje Viktora Šignjara u Virju od 9.30h.
U subotu 06. svibnja održava se centralni dio Virovske prkačijade – Biramo najbolji podravski prkač. Oko 10 sati počinje okupljanje sudionika, a u 12h održati će se službeno otvorenje prkačijade.
– naglasio je Đurišević, te dodao da će se u sklopu prkačijade održati i brojna predavanja i radionice renomiranih kuhara iz Izraela, Češke, BiH, Albanije, Armenije i Rusije.
Manifestacija je popračena i kulturnim i zabavnim dijelom, oba dana u večernji satim održati će se koncerti i nastupi u šatoru na Trgu Stjepana Radića.
Dodajmo da se 2. Virovska prkačijada održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, zatim pod pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza, Svjetske organizacije – Kuhari bez granica, KKŽ i Turističke zajednice KKŽ.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live