OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Sve je spremno za prijavu Aglomeracije vrijedne 282 mil. kn, a kreće se i s projektom izgradnje sustava odvodnje u Suhoj Kataleni

Gradsko vijeće grada Đurđevca, jednoglasnom je odlukom dalo suglasnost Komunalijama za prijavu projekta izgradnje sustava odvodnje u naselju Suha Katalena s uređajem za pročišćavanje.
Projekt će se prijaviti na natječaj programa ruralnog razvoja na mjeru 7.2.1. ulaganje u građenje javnih ustanova za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda za koji se očekuje da će biti raspisan idući tjedan.
– Osim što je Grad uspješan u povlačenju EU sredstava, uspješne su i naše Komunalije. Ovo je samo jedan od projekata kroz koji želimo riješiti kompletno pitanje sustava oborinske odvodnje na području grada i prigradskih naselja. Preko Aglomeracije riješit ćemo Budrovac i Čepelovac, a kroz ovaj projekt Suhu Katalenu. Priprema se i dokumentacija za ostala prigradska naselja – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
– Provedenom studijom za aglomeraciju pokazalo se neisplativo spajati sustav kanalizacije Suhe Katalene na centralni dio u Đurđevcu, te se pristupilo projektiranju samostalne aglomeracije Suha Katalena sa sustavom fekalne odvodnje i uređajem za pročišćavanjem otpadne vode. U sklopu izgradnje izgraditi će se 167 besplatnih priključaka na sustav odvodnje sa kontrolnim oknom – rekao je Tomislav Kolarić, direktor Komunalija.
Izgradnja sustava za 337 mještana u ovom prigradskom naselju rješit će se problem otpadnih voda te će sa zaštitit okoliš, te podzemne i površinske vode od zagađenja kao i osiguravanje kvalitete vodotoka koji prolazi kroz samo mjesto. Stanovnici na tom području intenzivno se bave poljoprivredom te obrađuju velike poljoprivredne površine, tako da se projektom stvaraju uvjeti za razvoj seoskih gospodarstva s ekološkom proizvodnjom hrane i vina. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 6,8 mil. kuna.
– Trenutno izrađujemo projektnu dokumentaciju za izgradnju spoja vodospreme Budrovac s vodospremom Banov Stol, čime ćemo se povezati s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, te bi na taj način mogli opskrbljivati Šandrovac, Trojstvo i južni dio te županije- dodao je direktor.
– Jedine dvije županije koje su spojene u jedno vodoopskrbno područje su naša županija i Bjelovarsko-bilogorska županija. Bez imalo skromnosti možemo reći da smo otišli daleko ispred Koprivnice i Križevaca. Đurđevac je što se tiče projekta aglomeracije minimalno dvije godine ispred Koprivnice i Križevaca, unatoč činjenici da kod nas radi mali broj ljudi. Predano smo uspjeli riješiti imovinsko-pravne odnose na 750 čestica. Riješeno je more dokumentacije za apliciranje koje očekujemo kroz nekih tjedan dana. Zadovoljni smo, ali je i činjenica da preko 30 gradova u Hrvatskoj nije povuklo ni kune iz europskih fondova – zaključio je predsjednik vijeća Lacković.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio