NovostiVijesti

Svečana primopredaja vrijednih likovnih radova Gradu Glini

U okviru projekta likovne radionice, koja se provodi u sklopu manifestacije “Podravina svojemu generalu”, kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, posebice dan donošenja oslobađajuće presude na međunarodnom sudu u Haagu za hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu 16. studenoga 2012. g, a koja se održava u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskoga rata generala Mladena Markača, upriličena je svečana predaja likovnih radova nastalih na likovnoj radionici “Peski-Art 2021. Đurđevac” Gradu Glini.

Svečanost primopredaje likovnih radova upriličena je u Hrvatskom domu u Glini, a primopredaju su izvršili predsjednik udruge “Peski-Art Đurđevac” Franjo Mihočka i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković potpisivanjem Darovnice s popisom darovanih likovnih radova. Ovoj svečanosti je prisustvovala Verica Rupčić, kao izaslanica župana Darka Korena i pokrovitelja Koprivničko-križevačke županije, koja je naglasila važnost djelovanja udruge “Peski-Art” u humanitarnom segmentu, a posebice kroz darovanje umjetničkih djela nastalih na njihovim likovnim radionicama gradovima stradalima u Domovinskom ratu te izrazila zadovoljstvo što će 48 umjetničkih djela krasiti prostore Grada Gline, nakon što završi obnova u potresu stradalih gradskih institucija.

Svečanoj primopredaji su nazočili su general Mladen Markač u čiju čast se manifestacija provodi, Dinko Tandara, izaslanik pokrovitelja potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda te načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, kao i članice i članovi udruga organizatora i suorganizatora manifestacije.

Uoči svečane primopredaje u ime organizatora manifestacije “Podravina svojemu generalu” i pokrovitelja Koprivničko-križevačke županije odana je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika “Suza” poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu ispred Policijske postaje Glina.

Domaćini su i u okolnostima poteškoća uzrokovanih razornim potresom na Banovini i još vidljivih rana iz Domovinskog rata, iskazali veliku gostoljubivost i zahvalnost te gostima upriličili topli prijem uz razgledanje grada, a posebno dojmljiva je bila posjeta mjestu, gdje je u Domovinskom ratu do temelja srušena katolička crkva te mjestu gdje je potpisana znamenita predaja i kapitulacija kordunskog korpusa u VRO “Oluja”.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live