Novosti

Svečani prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Koprivničko-križevačke županije

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi župan Darko Koren je upriličio svečani prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Koprivničko-križevačke županije.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi svake se godine obilježava 25. listopada kada je 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, a ovaj prijem bila je prilika da se nagrade darivatelji krvi koji su krv dali po sto i više puta.

Nakon prigodnog programa, pozdravne riječi uputila je predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković te zahvalila svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i solidarnosti i na odličnim rezulatima koji Koprivničko-križevačku županiju uzdižu na prvo mjesto u Republici Hrvatskoj po broju doza prema broju stanovnika.

Prisutnima se obratila i ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev te obavijestila prisutne kako je Koprivničko-križevačka županija od 2012. godine na prvom mjestu prema broju davanja krvi na sto stanovnika.

Riječi zahvale za humanost i ustrajnost u davanju krvi uputio je i župan istaknuvši: “Ovaj plemeniti poziv davanja plemenite krvi je jedno najveće davanje koje je poznato u ljudskom rodu i od srca Vam još jednom hvala na tome“.

Uime Kluba 100 koji djeluje u županijskom Društvu Crvenog križa, okupljene je pozdravio predsjednik Kluba Stjepan Lončar te pri tom predstavio Spomen knjigu u kojoj se nalaze svi najzlatniji darivatelji krvi, nakon čega je ravnateljica Sočev u znak zahvalnosti svima koji su sudjelovali u izradi ove knjige uručila zahvalnice.

Ove godine, narukvice Crvenog križa i srebrnjak s likom Sv. Marka Križevčanina, zaštitnika Koprivničko-križevačke županije primili su sljedeći darivatelji koji su krv dali po sto i više puta: Martin Strmecki, Ivan Matota, Josip Bauman, Ranko Šegerc, Josip Špehar, Josip Gregurec, Mijo Krolo, Branko Djurašević, Marijan Mraz, Zlatko Priščan, Ivan Domišljanović, Dražen Šadek, Vladimir Mašić, Marijan Rošker i Franjo Tukša.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal te predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić kao i mnogi drugi uvaženi gosti i uzvanici.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live