AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Svečano otvoren prostor za jasličku skupinu Dječjeg vrtića “Igra” Kloštar Podravski

Dječji vrtić “Igra” provodi projekt pod nazivom „Igra za sve“ u svrhu unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Koprivnice i općina Rasinja, Hlebine, Kloštar Podravski, Peteranec i Sigetec. Tako je u sklopu proslave Dane Općine Kloštar Podravski otvoren prostor za jasličku skupinu dječjeg vrtića „Igra” u kojoj će od jeseni boraviti 12 mališana.

Kako bi se prilagodili poslovnim obvezama roditelja, povećali dostupnost usluga i doprinijeli usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji, Dječji vrtić Igra uvodi produljenje radnog vremena vrtića do 21.00 sat. U sklopu projekta provodi se i niz drugih aktivnosti koje će pridonijeti unaprjeđenju usluga i razvoju kvalitete rada vrtića, kao što su zapošljavanje i stručno usavršavanje odgojitelja i stručnog osoblja, provođenje postojećih i razvijanje novih posebnih programa te nabava nove opreme za vanjski i unutarnji prostor vrtića. Više je rekla ravnateljica Dječjeg vrtića „Igra” Gabrijela Golub:

 

Prisutnima u dječjem vrtiću obratili su se i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te župan Darko Koren:

 

Dječji vrtić „Igra” djeluje od 2019. godine a nalazi se u obnovljenom objektu na adresi Oderjan 40. Nakon temeljite obnove, rekonstrukcije i uređenja u potpunosti odgovara svojim izgledom i namjenom zahtjevima predškolske djelatnosti.

Projekt „Igra za sve” u vrijednosti je 4.763.145,77 kn i u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije. Trajanje projekta je 20 mjeseci , od 3.2.2022.-30.9.2023.

Događaju su uz domaćina, općinskog načelnika Siniše Pavlovića bili prisutni i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik županijske skupštine Damir Felak, počasni građanin Kloštra Podravskog general Mladen Markač te brojni drugi uzvanici i djelatnici vrtića.

Tekst, foto: Božidar Kovač

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live