Novosti

Svečano otvorena Ljetna škola programiranja i robotike u Đurđevcu

U Gradskoj knjižnici pred brojnim polaznicima škole, roditeljima, sponzorima i profesorima službeno je otvorena Ljetna škola programiranja i robotike. Ljetnu školu organizira Alternativni automni klub kulture (AK46) iz Đurđevca, a škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta, pa sve do završenog 4. razreda srednje škole i trajat će dva tjedna.
Profesor Tomislav Ostojić održao je kratku prezentaciju predstavljanja programa škole, te je istaknuo kako je do sada upisano oko 100 djece koja su podijeljena u grupe po uzrastu, a grupe će voditi pet profesora i predavača informatike i tehničkog. Cilj škole je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko – informatičko područje.
U ime Grada i gradonačelnika okupljenima se obratio Martin Mahović koji je istaknuo kako je Grad Đurđevac prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te  je projekt podržao sa 40.000 kuna. Dodao je kako se nada da će već iduće godine projekt obuhvatiti i djecu iz okolnih općina.
Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući sponzorima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live