Novosti

Svečano otvoreni Dani regionalnog razvoja i EU fondova

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u Šibeniku se održava konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ kojoj prisustvuju župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, kao predstavnik regionalnog koordinatora za područje Županije. Konferenciju je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a uz njega su bili nazočni i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u ime domaćina, te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i predstavnici vlada Slovačke, Mađarske, Poljske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Malte.
Premijer Plenković govorio je o uspjesima Vlade te je naglasio kako europski fondovi imaju dva temeljna značenja s aspekta Hrvatske – prvi, da se smanje unutarnje nejednakosti u pogledu razvijenosti županija i krajeva, a drugi da se u što kraćem roku dosegne razvoj drugih članica EU čije su regije gospodarski razvijenije ili su kroz više godina koristile benefite kohezijske politike EU. U sklopu konferencije dodijeljena su i priznanja najboljim gradovima, a grad Križevci proglašen je najboljim gradom u Hrvatskoj po korištenju EU fondova, a ovo prestižno priznanje gradonačelniku Mariu Rajnu uručila je ministrica Žalac. Gradonačelnik je tom prilikom zahvalio svim suradnicima koji su radili na projektima, istaknuvši kako je od 2007. do danas pripremljeno 15 projekata vrijednih 90 milijuna kuna. Grad Koprivnica bio je jedan od pet finalista u kategoriji gradova najboljih za život, što je također velik uspjeh, a nagradu je na kraju odnio Dubrovnik. Župan Koren i zamjenik Ljubić, gradonačelnicima Mariu Rajnu i Mišelu Jakšiću uputili su čestitke na ovim odličnim rezultatima koji pokazuju koliko se naporno i kvalitetno radi u Podravini i Prigorju.
Župan i ravnateljica Birčić također će prisustvovati Razvojnom forumu, a na konferenciji sudjeluje više od 700 predstavnika državnih i javnih institucija te županija, gradova i općina, kojima će biti prezentirani primjeri dobre prakse kada je riječ o korištenju sredstava EU fondova.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio