Novosti

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Đurđevca

Povodom Dana grada Đurđevca i blagdana njegovog zaštitnika Svetog Jurja u Utvrdi Stari grad održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali gradonačelnik Željko Lackoviće, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, gradonačelnik Csurga iz susjedne Mađarske, počasni građanin grada Đurđevca general Mladen Markač i načelnici susjednih općina. Među brojnim uzvanicima bili su i predstavnici udruga, crkve, sudbene vlasti, vojske i policije, donedavni gradski vijećnici i gospodarstvenici.
Okupljenima se uvodno obratio predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman koji je kazao kako su se u radu protekle 4 godine vodili željom da za svoj grad učine najbolje što mogu.
 
 
 
 
– istaknuo je predsjednik Ružman.
Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, osvrnuo se na protekli mandat.
 
 
 
 
– Gradonačelnik Lacković zahvalio je županu Darku Korenu, s obzirom da je velik dio đurđevačkih projekata ostvaren upravo zahvaljujući Koprivničko-križevačkoj županiji.
Čestitke za Dan grada uputio je i župan Koren naglasivši važnost ravnomjernog razvoja svih dijelova Županije kao jedan od glavnih prioriteta, zbog čega se mnogo ulagalo u prostor Đurđevca i đurđevačke Podravine.
 
 
 
 
– Koren se zahvalio gradonačelniku na odavanju priznanja Županiji, koja će i nadalje biti na raspolaganju Đurđevcu za svu potrebnu pomoć i podršku.
Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama te su tako zlatne plakete “Sveti Juraj” primili Ivana Senjan, Franjo Mihočka i trgovačko društvo Kotlar d.o.o. Đurđevac, nagrada za životno djelo pripala je Dragutinu Bešeniću, a povelje Grada Tomislavu Ostojiću, Marijanu Slunjskom, Petru Petroviću, Vladimiru Mašiću i Draženu Šadeku.
U kulturnom dijelu sjednice nastupile su Đurđevčice koje su svojim izvedbama uveličale sjednicu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live