NovostiVijesti

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Pitomača i dodijeljena javna priznanja laureatima (VIDEO/AUDIO/FOTO)

U dvorani Centra za kulturu Drago Britvić u Pitomači održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana općine Pitomača i blagdana sv. Vida. Sjednicu je otvorio i sve prisutne uvodno pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan a potom je načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić predstavio brojne općinske projekte;

Također, najavio je i proširenje općinske knjižnice, izgradnju sportsko-rekreacijskog centra u Pitomači i Grabrovnici, biciklističkih i pješačkih staza, projekt zavičajnog muzeja i zbirki kulturne baštine.

Čestitke općini Pitomača uputili su načelnici prijateljskih općina Bilje i Polača, Željko Cickaj i Tomislav Prtenjača, a lijepim željama pridružio se i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

Saborska zastupnica Vesna Bedeković istaknula je kako će se i dalje ulagati u odgojno-obrazovni sustav kako na području općine Pitomača, tako i na području cijele RH.

Predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je kako se radom i projektima u Općini nastoji ostvariti i dugogodišnja težnja da Pitomača bude proglašena gradom;

U revijalnom dijelu nastupili su Danijela Pintarić, Stjepan Lach i Jan Stilinović, a potom je održana i dodjela javnih priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Pitomača.

Srebrna plaketa „Grb općine Pitomača“ dodijeljena je Limenoj glazbi Pitomača za trajni doprinos i iznimna postignuća organiziranog rada u oblasti glazbe kroz 100 godina postojanja te Odredu izviđača „Bilogorci“ Sedlarica za trajni doprinos i iznimna postignuća u izviđačkim aktivnostima i promidžbi općine Pitomača kroz 50 godina postojanja.

Povelja općine Pitomača s likom Petra Preradovića dodijeljena je: Marijani Dijaković,

Vlatki Janošević, Stjepanu Lachu, Mariji Špoljarić i Kovačkoj radionici vlasnika Marijana Trstenjaka iz Velike Črešnjevice.

Priznanja s likom Petra Preradovića dodijeljena su naj učenicima OŠ Petra Preradovića i Srednje škole Stjepana Sulimanca, za izvrsne učeničke uspjehe, a njima će priznanja biti dodijeljena na školskim svečanostima.

Snimka sjednice:

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live