Novosti

Svetojanska zlevanka privukla brojne goste u Sv. Anu

Ni jutarnja kiša nije omela posjetitelje da se u velikom broju odluče nedjelju provesti u najmanjem i turistički najeksponiranijem đurđevačkom prigradskom naselju Sveta Ana na Danu zlevake, a nije ni pomela organizatore u nakani da i više nego spremni dočekaju svoje goste. Jedna je to u nizu priredbi s kojom vrijedni Svetojančani tradicionalno slave svetu Anu, svoju nebesku zaštitnicu.
Na prostoru oko vodenice sve je vrvilo posjetiteljima, a domaći mužikaši su dodatno začinili ugodno druženje uz vodenicu, njene mlinske kotače i slatki starinski kolač, zlevanku. Poslastice od starinskih sorti kukuruza mljevenog u vodenici bilo je za sve dovoljno, jer kaže predsjednica Udruge žena Svetojanke Natalija Miletić, članice su vrijedno pripremale kolače od ranih jutarnjih sati.
Svetojansku zlevanku kušala je i pohvalila zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja se pridružila Svetojančanima u obilježavanju Dana Svete Ane.
Sudeći po podijeljenom fiš-paprikašu, gulašu  i 20 velikih tepsija ispečenih slasnih zlevanki, organizatori Dana zlevanke, svetojanski Mjesni odbor i Udruga žena Svetojanke, mogu biti zadovoljni.
Ivan Pajtak, predsjednik MO dodao je da se svečanosti za Dane Sv.Ane nastavljaju dalje. – Već u subotu, 23.srpnja, održati će se svečana sjednica MO Svete Ane, organiziran je koncert Franje Barića i Svetojanski fotomotivi, a u subotu, 30.srpnja organizirana je tradicionalna likovna kolonija podravskih slikara. Dani Sv. Ane završavaju 31. srpnja svečanim misnim slavljem povodom blagdana Svete Ane.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio