Novosti

Svetojanska zlevanka privukla brojne goste u Sv. Anu

Ni jutarnja kiša nije omela posjetitelje da se u velikom broju odluče nedjelju provesti u najmanjem i turistički najeksponiranijem đurđevačkom prigradskom naselju Sveta Ana na Danu zlevake, a nije ni pomela organizatore u nakani da i više nego spremni dočekaju svoje goste. Jedna je to u nizu priredbi s kojom vrijedni Svetojančani tradicionalno slave svetu Anu, svoju nebesku zaštitnicu.
Na prostoru oko vodenice sve je vrvilo posjetiteljima, a domaći mužikaši su dodatno začinili ugodno druženje uz vodenicu, njene mlinske kotače i slatki starinski kolač, zlevanku. Poslastice od starinskih sorti kukuruza mljevenog u vodenici bilo je za sve dovoljno, jer kaže predsjednica Udruge žena Svetojanke Natalija Miletić, članice su vrijedno pripremale kolače od ranih jutarnjih sati.
Svetojansku zlevanku kušala je i pohvalila zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja se pridružila Svetojančanima u obilježavanju Dana Svete Ane.
Sudeći po podijeljenom fiš-paprikašu, gulašu  i 20 velikih tepsija ispečenih slasnih zlevanki, organizatori Dana zlevanke, svetojanski Mjesni odbor i Udruga žena Svetojanke, mogu biti zadovoljni.
Ivan Pajtak, predsjednik MO dodao je da se svečanosti za Dane Sv.Ane nastavljaju dalje. – Već u subotu, 23.srpnja, održati će se svečana sjednica MO Svete Ane, organiziran je koncert Franje Barića i Svetojanski fotomotivi, a u subotu, 30.srpnja organizirana je tradicionalna likovna kolonija podravskih slikara. Dani Sv. Ane završavaju 31. srpnja svečanim misnim slavljem povodom blagdana Svete Ane.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live