NovostiVijesti iz Podravine

Tjedan Školskog doručka u OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

Svi razredi OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac i ove su se godine uključili u proslavu nacionalnog Tjedna školskog doručka koji se organizira povodom Svjetskog dana hrane.

     Ove su godine učenici pokazali svu svoju maštovitost i kreativnost i zajedno sa svojim razrednicima osmislili vrlo zanimljive radionice i različite aktivnosti. Cijeli je tjedan škola od jutra bila ispunjena mirisima svježeg povrća. Svaki razred izabrao je jednu od glavnih povrtnih namirnica za svoje recepte. Od mnoštva različitog povrća učenici su odabrali one koje su njima najzanimljivije-krumpir, luk, tikvice, grah, patliđan, butternut tikva, krastavac i mnoge druge.

     Ideje su se stvarale iz minute u minutu. Tjedan je bio prekratak za sve ono što su imali u planu odraditi. Međutim, svaki je razred uspio nešto skuhati, ispeći, izraditi. A na povrtnom jelovniku svega za poželjeti – od preukusnih juha od butternut tikve ili pak prave domaće povrtne juhice s noklicama, domaće pizze prepune šarenog povrća, raznih salata od krastavaca i graha, hrustavih kroketa pa sve do preukusnih muffina od mrkve i jabuke kao i pravih domaćih štrukli. Osim toga najmlađi su isprobali i povrtne napitke pa su tako odlučili izraditi svježe cijeđeni sok od rajčice.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content