Novosti

‘Tko zapravo pobjeđuje?’ od iduće školske godine u Strukovnoj školi Đurđevac

Socijalna pedagoginja Petra Sobota i školska knjižničarka Jasmina Rep Strukovne škole Đurđevac,  polazile su trodnevnu edukaciju programa prevencije kockanja mladih ‘Tko zapravo pobjeđuje?’ u Zagrebu.
Edukacija se izvodila za 28 polaznika, ukupno 21 sat na kojem su voditeljski parovi najprije slušali predavanja, a zatim praktično prolazili kroz sve radionice.
‘Tko zapravo pobjeđuje? je prvi hrvatski sveobuhvatni i evaluirani program univerzalne prevencije kockanja mladih. Program je utemeljen na znanstvenim činjenicama i rezultatima inozemnih i domaćih istraživanja, a razvijen je u okviru znanstveno-stručnog projekta ‘Kockanje mladih u Hrvatskoj’ koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Program je time zaštićen autorskim pravima i moguće ga je provoditi isključivo nakon završene edukacije za implementaciju programa „Tko zapravo pobjeđuje?“ koju organizira Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.
Opći cilj programa je prevencija kockanja mladih adolescentske dobi te razvoj prikladnog odnosa prema igrama na sreću, kao i osobno odgovornog ponašanja u ovom području.
Glavni je cilj edukacije omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za vjernu implementaciju programa „Tko zapravo pobjeđuje?“ u školskom okruženju.
Implementacija programa počinje iduće školske godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio