Novosti

Tomislav Cestar iz izviđača Picoki sudjelovao na Roverwayu

Predstavnik Odreda izviđača Picoki, Tomislav Cestar, sudjelovao je na europskoj smotri Roverwayu. Utiske s Roverwaya prenijela je u tekstu ispod voditeljica kontingenta Saveza izviđača Hrvatske Tanja Tutić iz Zagreba.
Ovogodišnji Roverway 2016 održao se u Francuskoj, a sudjelovalo je oko 4.000 sudionika iz 56 zemalja. Roveri su prvi dio avanture proveli na ruti s 50-ak drugih rovera iz raznih zemalja, u okolici Pariza. Tema rute je bila Živjeti zajedno pa su sve aktivnosti i bile vezane za nju. Radionice, igre, pjesme, upoznavanje okoline i pripremanje obroka su bili dio zajedničkog života rute. Nakon rute su iz cijele Francuske roveri doputovali u Jambville i nastavili aktivnosti i suživot u kampu gdje su ih dočekali organizatori, volonteri i voditelji kontingenata, koji su marljivo sudjelovali u pripremama aktivnosti za dolazak rovera.
Ipak najvažnija je bila ceremoniji paljenja plamena kod Arc de Triompha u Parizu, gdje su izviđači sudjelovali kao dio delegacije izviđača Roverwaya koja je upalila plamen u znak sjećanja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio