Novosti

U đurđevačkoj gimnaziji predstavljen projekt “Pro(iz)vedi mladost u kulturi”

Podaci pokazuju kako manje od 10% mladih često odlazi na kulturne programe, što je posljedica propadanja kulturne infrastrukture posebno u ruralnim predjelima, kao i neadekvatne zastupljenosti umjetničkog obrazovanja u srednjim u prvom redu strukovnim, ali i u gimnazijskim programima.
Time u skladu, pokrenut je projekt „PRO(IZ)VEDI MLADOST U KULTURI“ koji povezuje BLOK, a kojim se u tri srednje škole privremeno implementira praktična nastava iz područja filma, grafike i ulične umjetnosti. U projekt je uz zagrebačku islamsku gimnaziju Dr. Ahmed Smajlović i Tehničku školu Zagreb, uključena i Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca. Projekt je proteklog tjedna i predstavljen na okruglom stolu u đurđevačkoj gimnaziji što smo i mi popratili, i predstavili u emisiji ‘Neki novi klinci’.
Nakon pozdravnih riječi ravnateljice đurđevačke gimnazije Nevenke Lončar, o kakvom se točno projektu radi rekla je kustosica BLOK-a i voditeljica projekta Ivana Hanaček;
 
 
U okviru radionica u sklopu projekta „PRO(IZ)VEDI MLADOST U KULTURI“ u tri spomenute škole, uključujući i đurđevačku gimnaziju, pod stručnim vodstvom umjetnika i dizajnera mlađe generacije prenosit će se znanja o proizvodnji umjetničkog djela te razbijati kritičko razmišljanje i kreativnost učenika, inzistirajući na njezinoj važnosti, ali i neodoljivoj vezi sa širim društvenim procesima.
Projekt smo u emisiji predstavili a pratit ćemo i njegov razvoj tijekom tekuće školske godine.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live