Life StyleNovostiVijesti

U Đurđevcu obilježen Dan narcisa, Martinuš; “Narcis je simbol nade u borbi protiv raka..”, Rupčić; “Važno je odazvati se na poziv na pregled u sklopu Nacionalnog programa borbe protiv raka dojke”

Prve proljetne subote svake se godine tradicionalno obilježava Dan narcisa, humanitarna i javnozdravstven kampanja, koji je pokrenula Hrvatska liga protiv raka. Cilj ove akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti.
Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu organizirala je obilježavanje Dana narcisa, dan kada se cvijećem simbolizira borba protiv raka dojke. Više o tome je za Podravski radio rekla Đurđa Martinuš, dopredsjednica Udruge žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac;

-rekla je Martinuš.
Udruga Narcise osnovana je 2011. godine na inicijativu Verice Rupčić, predsjednice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost polova, koje udruzi pruža podršku u radu.
Predsjednica Rupčić rekla je kako je važno osvijestiti žene o važnosti preventivnih pregleda, samopregleda i odazivu na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke;

-zaključila je Rupčić.

Podršku obilježavanju Dana narcisa u Đurđevcu, uz brojne su građane dali i gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

tekst: Martina Sabađija Buđak

foto: Anja Čorba

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live