Novosti

U Đurđevcu obilježen Svjetski dan multiple skleroze

U organizaciji  Udruge “A je to” Art-Podravina, zajedno s članovima društava multiple skleroze Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, u Đurđevcu je obilježen Svjetski dan multiple skleroze, kojemu su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, načelnik Općine Virje Mirko Perok, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, pročelnici županijskih upravnih odjela te brojni građani.
Župan i suradnici izrazili su podršku aktivnostima županijske Udruge za multiplu sklerozu;
Obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze svoju podršku dao je i novi đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči;
Svečani programna đurđevačkom Trgu Sv. Jurja započeo je dječjim prikazom igri za kretanje, nakon čega je uslijedilo druženje i edukacija javnosti uz letke i promotivne materijale, a zatim se bicikliralo za MS, uz zajedničko fotografiranje.
U đurđevačkom Domu kulture djeca iz Dječjeg vrtića Maslačak i polaznici OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca, upriličili su za sve goste prigodni kulturno – umjetnički program, nakon čega su održana stručna predavanja Stručno predavanje  Multipla skleroza – izazov u novom destljeću održala je dr.Tihana Gržinčić , spec. neurolog, a predavanje Kvaliteta života oboljelih od multiple skleroze održala je Jasmina Marijan – Štefoković, dipl.med.techn., koja je bila i u ulazi jedne od organizatorica obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze KC-KŽ i Bjelovarsko – bilogorske  županije.
Akcija povodom obilježavanja Dana multiple skleroze nazvana je „Korak po korak“ – zajedno za multiplu sklerozu, a osim Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca, podršku su pružili i Odjel neurologije Opće bolnice Koprivnica, kao i Odjel neurologije Opće bolnice Bjelovar, Udruga volontera „PULS“ koja je predstavila i svoje ostale humanitarne akcije, podružnica HUMS-a Koprivničko-križevačke županije, Visoka tehnička škola Bjelovar, Udruga žena Budrovac, Osnovna škola „Grgur Karlovčan“, Dječji  vrtić „Maslačak“, Konjički klub „Đurđevački graničari“, Paragliding klub Đurđevac, Motoristički klub „ Legenda“ te Biciklistički klub Đurđevac.
 
 

Izvor slika KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live