NovostiVijesti iz Podravine

U Đurđevcu održan 23. Dan voća Koprivničko-križevačke županije (audio/foto)

Danas (23.10., subota) je na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu održana najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 23. Dan voća Koprivničko-križevačke županije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio izlagačima na odazivu te naglasio važnost očuvanja domaće proizvodnje i podrške malim proizvođačima. Podsjetio je kako je konačan cilj za potrebe proizvođača unaprijediti distribuciju i plasman njihovih proizvoda gradnjom Distribucijskog centra za voće i povrće.

Evo što je rekao za Podravski radio;

-rekao je Ljubić.

Ovogodišnja manifestacija, na kojoj se predstavilo ukupno pedesetak izlagača – poljoprivrednih proizvođača te udruga, škola i radinosti,  nastavila je kontinuitet u promociji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje voća i voćnih prerađevina, a ujedno i proizvođača s područja županije.

Prigodnim riječima su se obratili i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, koji su zahvalili svim proizvođačima na trudu koji ulažu u očuvanju domaće proizvodnje te naglasili važnost sinergije i partnerstva između proizvođača, velikih tvrtki i tijela javne vlasti koje kroz potpore olakšavaju i potiču daljnji razvoj kvalitete proizvoda.

Gradonačelnik Janči osvrnuo se na današnja događanja za Podravski radio;

Nakon kulturno-umjetničkog programa u kojem su nastupili DVMaslačak i KUD Petar Preradović te Tamburaški sastav Dangube, dodijeljeno je 24 potpora –  bespovratnih sredstava putem Mjera za poticanje u poljoprivredi Grada Đurđevca, a nakon toga je upriličen obilazak prodajno – izložbenog prostora manifestacije.

Po završetku obilaska proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri. Prvu nagradu osvojio je OPG Lasić, drugu nagradu OPG Ivan Kranjec, a treću nagradu je dobio OPG Loth. U  sklopu manifestacije održana je i degustacija rakije kod štanda udruge Vinogradara i voćara Đurđevca, a učenici Strukovne škole Đurđevac  su pripremali humanitarni gablec za posjetitelje.  Prikupljena sredstva namijenjena su za potrebe Hrvatskog crvenog križa.

Svoje suvenire ali i nadaleko poznatu pogaču z oreji posjetiteljima su predstavile i članice Udruge žena Grada Đurđevca. Predsjednica Udruge Mirjana Mišulin, osvrnula se i na prošlogodišnju manifestaciju u usporedbi s ovogodišnjom, s obzirom na epidemiološke mjere;

Manifestaciji su prisustvovali i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, direktor HGK- ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Melita Birčić, direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, pročelnica Služba za unutarnju reviziju Ljubica Belobrk Flamaceta te drugi uzvanici i gosti.

Glavni organizator 23. Dana voća je KKŽ, a u organizaciji sudjeluju Grad Đurđevac i gradska TZ, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, područna jedinica Koprivnica te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content