Novosti

U Đurđevcu osnovana nova Udruga “Osmijeh”

 

Đurđevac je postao bogatiji za novu udrugu. U prostorijama Centra za socijalnu skrb u Đurđevcu okupilo se tridesetak osoba na osnivačkoj skupštini prve udruge udomitelja za djecu na našem području.

Nova udruga je osnovana “u cilju promicanja, razvitka i unapređenja udomiteljstva kao primarnog oblika zaštite djece bez roditeljske skrbi, zastupanja interesa udomitelja radi ostvarivanja što kvalitetnije brige o udomljenim štićenicima, pružanja pravne i stručne pomoći udomiteljima te senzibiliziranja javnosti i podizanja odgovornosti za probleme djece”.

Udruga će naročito ustrajati u razbijanju predrasuda o udomiteljstvu u javnosti i medijima. Udomitelji smatraju da se udomiteljstvo prečesto javno proziva kao lak način zarade, a da se prešućuje humana strana udomiteljstva i težina rada koji udomitelji obavljaju na dobrobit udomljene djece i društvene zajednice.  

Udruga, koja službeno nosi naziv Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh”, djelovat će na području Koprivničko-križevačke županije, a u narednom četverogodišnjem razdoblju vodit će je Upravni dobor sastavljen od 11 članova, na čijem su čelu Dubravka Čordašev kao predsjednica, Ivan Palić kao dopredsjednik, Nedeljka Bocak kao tajnica i Katarina Grčić kao blagajnica. Na osnivačkoj skupštini izabran je i Nadzorni odbor kojem će predsjedavati Luka Gregar te je usvojen plan rada za 2016. godinu. Članovima Udruge “Osmijeh” mogu postati udomitelji za djecu, punoljetni članovi udomiteljskih obitelji, pravne osobe koje se bave udomiteljstvom za djecu te stručni radnici iz sustava socijalne skrbi.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live