Novosti

U Đurđevcu svečano otvoreno Vodocrpilište Đurđevac 2

U Đurđevcu je u nastavku ulice Mihovila Pavleka Miškine svečano otvoreno Vodocrpilište Đurđevac 2 koje je locirano na šestom po veličini vodonosniku u Europi, koji se prostire od Koprivnice do Pitomače.
Projekt je to vrijedan ukupno 14.084.553,13 kn a čiji su glavni sufinancijer bile Hrvatske vode te Koprivničko-križevačka županija koja je Komunalijama d.o.o. pomagala osigurati njihov udio u sufinanciranju.
Gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković i direktor Komunalija Đurđevac Tomislav Kolarić istaknuli su važnost ovakvih investicija za Grad, naglasivši pritom kako je voda jedno od najvećih bogatstava.
Projekt vodocrpilišta je prijavljen na natječaj EU Kohezijskog fonda te je 05.09.2016. potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava EU vrijedan 6.991.036,82 kn, od čega EU dodjeljuje bespovratno Komunalijama d.o.o. 4.546.146,81 kn.
Komunalije d.o.o. Đurđevac kao vodni isporučitelj opskrbljuje pitkom vodom područje Grada Đurđevca i Općina Virje, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Ferdinandovac, Novo Virje, Kalinovac, Molve, Gola i Novigrad Podravski.
 voda1 voda2 voda3 voda4 voda5

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live