Life StyleNovosti

U emisiji Krila anđela o poticanju zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz program “Zajedno kroz izazove” Saveza SUMSI a uz poticaje ZOSI-ja

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom “SUMSI” osnovan je 2009. god. u Zagrebu kao neprofitna i humanitarna pravna osoba, a djeluje na području cijele RH.

Jedan od programa koji Savez provodi je i program „Zajedno kroz izazove”, a kojim se namjerava ostvariti veća zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom na realnom i konkurentnom tržištu rada, te bolja slika u ostvarenju integracije i inkluzije osoba s invaliditetom, s naglaskom na ostvarenje radnih mjesta.

Više o programu u emisiji Krila anđela u programu Podravskog radija, rekao je predsjednik Saveza SUMSI Denis Marijon;

Važnu ulogu u tom procesu ima i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Naime, od 01. siječnja ove godine na snagu je stupio novi pravilnik o poticajima pri zapošljavanju OSI, koje je pojasnila Ana Marinović, v.d. rukovoditelja Službe za zapošljavanje i poticaje, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom;

-rekla je Marinović te dodala kako je cilj poticaja poslodavcima olakšati održavanje postojeće zaposlenosti osoba s invaliditetom ali i omogućiti nova zapošljavanja.

Naglasila je također, kako poticaje mogu ostvariti svi poslodavci koji zadovoljavaju propisane uvjete sukladno Pravilniku, no važno je istaknuti kako poslodavci za isto razdoblje i za isto radno mjesto ne mogu ostvariti i poticaje po nekoj drugoj osnovi, primjerice HZZ-a, odnosno da nema dvostrukog financiranja.

Pogledajte i brošuru koju je izdao Savez SUMSI;

https://savezsumsi.hr/images/2018/pdf/Broura_za_web.pdf

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content