Novosti

U emisiji “Neki novi klinci” uz predstavljanje programa Eko škole, najavljen i Eko projektni dan DV Maslačak Đurđevac

U emisiji Neki novi klinci Podravskog radija govorili smo o ekološkom odgoju i obrazovanju djece kroz predstavljanje programa Eko škole, koji u RH provodi Udruga Lijepa Naša kao nacionalni koordinator programa.
Intelektualni vlasnik programa Eko škola je Zaklada za odgoj i obrazovanje sa sjedištem u Kopenhagenu koju je još prije 34 godine osnovalo Vijeće Europe sa stavom da su ekološki odgoj i obrazovanje jedna od najvažnijih karika u području ekologije. Program je jedan od najpriznatijih modela ekološkog odgoja i obrazovanja u svijetu, a o njemu nam je u emisiji više rekao predsjednik Udruge Lijepa Naša dr. Ante Kutle.
U program su na području đurđevačke Podravine već uključene i OŠ Ferdinandovac kao i OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca, a u 12. mjesecu 2016. u program se uključio i DV Maslačak iz Đurđevca, koji je nakon uspješno provedenih 7 koraka u samo 4 mjeseca svojim aktivnostima na samom pragu dobivanja Zelene zastave, a o svemu što su provodili i naučili govorili su nam u emisiji, uz ravnateljicu DV Maslačak Martinu Repić i djeca polaznici skupine Balončići i teta Ivana.
U sklopu aktivnosti koje se provode za stjecanje statusa Eko škole u DV Maslačak će se održati i Eko projektni dan, 27. travnja 2017., u četvrtak, o čemu nam je više rekla ravnateljica DV Maslačak, Martina Repić;
 
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live