Novosti

U Gradskoj Knjižnici održane pričaonice i radionice za Rome pod nazivom Mala ruka prijateljstva.

Gradska knjižnica Đurđevac i Udruga Roma Sve se može kad se hoće, u zajedničkom su projektu  organizirale pričaonice i radionice za Rome pod nazivom Mala ruka prijateljstva.
Cilj pričaonica i radionica je sustavno poučavanje i poticanje, promicanje i razvijanje svijesti o hrvatskom jeziku, odgajanje prema kulturnim vrijednostima, poticati i razvijati samostalnost, samopouzdanje, odgovornost, kreativnost, poboljšavati već stečene vještine, sposobnost rješavanja problema, razvoj komunikacijskih vještina, poučavanje odgovornosti za vlastito ponašanje, usvajanje zdravstvenih i higijenskih navika, poštivanje ljudskih i dječjih prava, prihvaćanje različitosti, očuvanje vlastite tradicije, usvojiti zdrav način života. Jedan od zajedničkih projekata biti će izdavanje dvojezične slikovnice.
Na prvoj pričaonici sudjelovalo je tridesetak djece. Tema prve radionice bila je obitelj. Djeca su pričala o svojoj obitelji, te su na kraju radionice nešto nacrtala za svoju obitelj. Od idućeg tjedna zbog velikog interesa, pričaonice će se održavati u dva termina, utorkom i četvrtkom.  Pričaonice vodi voditeljica dječjeg odjela Katarina Pavlović uz pomoć romske pomagačice Nevenke Popadić.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live