Novosti

U HGK Županijskoj komori Koprivnica održan sastanak na temu plana upisa u srednje škole

Nakon Križevaca i Đurđevca, i u Koprivnici je u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica održan radni sastanak na temu kreiranja plana upisa učenika u srednje škole prema potrebama gospodarstva u školskoj godini 2018./2019.
Inicijator ovih sastanaka je Koprivničko-križevačka županija, a vodio ih je zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok su partneri u organizaciji bili gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac te HGK Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci. U sastanke su se svojim iskustvima i konkretnim prijedlozima uključili i brojni obrtnici i gospodarstvenici, dok su ravnatelji srednjih i strukovnih škola predstavili trenutno stanje te planove upisa za narednu školsku godinu.
Kao što je napomenuo zamjenik Ljubić, zajednički je cilj motivirati učenike i njihove roditelji na upis strukovnih zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada, osigurati gospodarstvenicima kvalificiranu radnu snagu koja im je prijeko potrebna, a zatim i mladima ponuditi bolju budućnost kroz sigurna radna mjesta i dobru plaću.
Zamjenik Ljubić na kraju sastanka zahvalio je svima na dolasku i interesu, kazavši kako imaju još mjesec dana za kreiranje plana upisa u srednje škole prema potrebama gospodarstva, nakon čega se kreće u promociju zanimanja, obzirom na to da su upisi u srednje škole na rasporedu u lipnju ove godine.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live