Novosti

U Kalinovcu održana školska priredba “U čast prirode”

Školskom priredbom “U čast prirode” Osnovna škola Ivan Lacković Croata iz Kalinovca proslavila je dan škole i stjecanje dijamantnog statusa međunarodne eko škole u središnjem kalinovečkom parku.
Učenici i djelatnici škole priredili su bogat program koji je podijeljen u više dijelova. Prvi dio je posvećen postignućima škole u području ekologije, dok se drugi dio odnosio na velikog likovnog umjetnika, čovjeka i humaniste  Ivana Lackovića CROATE. Završni dio programa posvećen je uspjesima i postignućima koje su postigli ove školske godine promovirajući znanje i uspjeh učenika i njihovih mentora, te time i samu školu.
Program je započeo obraćanjem ravnateljice škole, Mirjane Bazijanec.
Učenici dramske skupine, pod vodstvom učiteljice Jasminke Stankir, pripremili su igrokaz „Reumatični kišobran“, nastupio je i Tamburaški školski orkestar u suradnji sa školskim zborom, Mala dramska skupina pod vodstvom učiteljice Jasminke Stankir izvela je igrokaz Pjetao i lisica.
Mali folklor Kulturno umjetničkog društva Grgur Karlovčan iz Kalinovca, pod vodstvom učiteljice Jasne Miklaušić uz pratnju tamburaša, pjesmom i plesovima prikazao je podravsku kulturu i tradiciju.
Učenica sedmog razreda, Klara Benšić predstavila je školski suvenir kojega su osmislili učenici Kreativne grupe Domaćinstvo.
Podjeljene su i nagrade najuspješnijim učenicima i njihovim metorima.
Poseban trenutak večeri bio je podizanje zelene zastave te eko modna revija gdje su učenici  pokazali svoje eko modne kreacije izrađene od otpadnih materijala. Kreacije su bile procjenjivane od strane članova stručnog povjerenstva koji su odabrali deset najmaštovitih kreacija.
Program su uveličali svojim dolaskom dožupan Darko Sobota te načelnik općine Kalinovac, Branko Sobota.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio