Novosti

U Koprivnici održan humanitarni koncert

U okviru humanitarne akcije, koju organiziraju i provode županijska Udruga uzorne seoske žene i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u dogovoru s Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra”, u petak je u Sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici održan Humanitarni koncert MOBILNI = UKLJUČENI. Na koncertu su se prikupljala financijska sredstva za kupnju podizne rampe za potrebe osoba s invaliditetom na području cijele Koprivničko-križevačke županije.
U ime organizatora zahvalu svim posjetiteljima, kao i donatorima, koji su sredstva uplatili na posebni žiro-račun, uputila je predsjednica Županijske skupštine, ujedno i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić. Posebno je zahvalila svim izvođačima, koji se uvijek rado odazovu i svojim nastupom podrže humanitarne nakane i dugogodišnji su suradnici Povjerenstva. Naglasila je koliko je važno pokazati humanost konkretnim doprinosom jer često svjedočimo tek deklarativnoj potpori, koja u stvarnosti izostane. Izrazila je zadovoljstvo što će se ovom akcijom pomoći onima koji se otežano kreću pa će im se korištenjem podizne rampe poboljšati kvaliteta života jer kao što i sam naziv akcije kaže: da bismo bili uključeni, moramo biti mobilni. A to vrijedi za sve pa se ovime nastoje stvoriti jednake mogućnosti za osobe s invaliditetom, koje su često nepravedno isključene iz mnogih segmenata života.
Zahvalu ponajprije organizatorima, kao i posjetiteljima i donatorima uputila je i predsjednica Udruge “Bolje sutra” Marija Mraz u ime svih koji će se koristiti podiznom rampom. Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić je rekao kako osobno podržava ovakve akcije, a posebno mu je drago što se u ovu hvale vrijednu akciju uključio Grad Koprivnica uplatom donacije.
Zamjenik župana Darko Sobota je pohvalio ovu vrijednu akciju te naglasio važnost suradnje udruga i institucija, u ovom slučaju županijske Udruge uzorne seoske žene i Povjerenstva za ravnopravnost spolova s Udrugom “Bolje sutra”, a usmjerene onima kojima je potrebna posebna pažnja i skrb, što su u ovom slučaju osobe s invaliditetom u našoj županiji. Saborski zastupnik Damir Felak se pridružio zahvalama sa željom da akcija bude uspješna i da se ostvari cilj, a to je kupnja podizne rampe, koja će olakšati život svima kojima je otežano kretanje. Uputio je čestitke svim ženama povodom Međunarodnog dana žena.
Na koncertu su nastupili izvođači različitih glazbenih izričaja: Mirko Švenda Žiga, Miroslav Evačić, Franjo Barić, Romana Pavliša, TS Dangube, Cure iz centra, Ženska klapa Viva i DIF Koprivnički Ivanec te gosti iznenađenja TS Od srca do srca.
Ova humanitarna akcija traje do 9. svibnja pa organizatori pozivaju građane i pravne osobe da se pridruže i podrže ovu akciju uplatom sredstava – donacija na žiro-račun posebno otvoren za ovu nakanu

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio