Novosti

U Koprivnici župan Darko Koren otvorio izložbu velikih pisanica „Ususret Uskrsu“

Na  Zrinskom trgu u Koprivnici svečano je otvorena izložba velikih pisanica „Ususret Uskrsu“ koju osmu godinu zaredom organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnicom.
Izložbu je otvorio župan Darko Koren naglasivši veliki uspjeh projekta „Pisanica od srca“ te njegov doprinos promociji Koprivničko-križevačke županije i naivne umjetnosti, kojoj je ponovno dao mjesto koje zaslužuje.
Projekt ocjenjujem odličnim, mislim da smo u ovih deset godina napravili dobar posao i ostvarili brojne korisnesuradnje. Posebno zahvaljujem našoj Turističkoj zajednici i slikarima koji su uložili dio sebe u izradu ovih umjetničkih djela“, kazao je župan Koren.
Direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc dodao je kako su pisanice postale jedinstven i prepoznatljiv simbol Županije, a dosad su obišle čak 82 grada.
Ovdje smo pripremili dvadesetak pisanica, od kojih su neke nastale ove godine i uskoro će krenuti na put. Napravili smo jedan pregled, i zemljopisni i kronološki, tako da je ovdje po prvi put izložena i originalna drvena pisanica“, pojasnio je Mihevc.
Slikar Zlatko Štrfiček izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu te kazao: „ Mi umjetnici kroz oslikavanje pisanica pokazujemo da naiva živi u nama, a interes je sve veći iz godinu u godinu. Zajedno sa svojim timom oslikao sam 35 pisanica, a najponosniji sam na onu koju smo poklonili papi Benediktu XVI.“
Kao jedan od suorganizatora, okupljenima se obratio i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice, Mišel Jakšić, koji je naglasio turistički i kulturni potencijal Izložbe.
U glazbenom su dijelu programa sudjelovali učenici koprivničke Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“, a uz župana Korena, otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana, Darko Sobota, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković, pročelnici upravnih odjela, delegacije iz Lendave i župe Vidoši, polaznici dječjih vrtića te brojni građani.
Izložba „Ususret Uskrsu“ ostaje otvorena do 10. travnja, nakon čega će pisanice krenuti na putovanje po svijetu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live