Novosti

U koprivničkoj gimnaziji održane konzultacije učenika u okviru projekta „EU pita“

U koprivničkoj gimnaziji održane su konzultacije s učenicima s područja Koprivničko-križevačke županije kao dio strukturiranog dijaloga koji provodi Europska unija s mladima kako bi im se pružila prilika da iznesu svoja mišljenja i prijedloge te na taj način utječu na odluke koje ih se izravno tiču.
Konzultacijama je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo kako Županija prepoznaje važnost dijaloga s mladima i podržava njihovo aktivno sudjelovanje u društvenom životu, a osim koprivničke gimnazije, bile su uključene Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Strukovna škola Đurđevac te Obrtnička škola Koprivnica.
Učenici su raspravljali o dvije teme: koje kompetencije mladi trebaju dobiti kroz  obrazovanje relevantne za život u Europi u budućnosti te što može omogućiti mladima da se nose sa stresnim situacijama i vremenima krize. U raspravama je izneseno niz konstruktivnih prijedloga, a dogovoreni su i novi susreti.
Konzultacije učenika Mreža mladih Hrvatske promovira u sklopu Erasmus+ projekta „EU pita“, a cilj je osigurati da se glas mladih čuje i da njihove preporuke nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama za mlade.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live