Life StyleNovosti

U Križevcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, na Strossmayerovom trgu u Križevcima održana je Javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Akciju je organizirala Udruga “HERA“ u suradnji s Policijskom postajom Križevci, Centrom za socijalnu skrb Križevci te Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županija.

Javnu akciju su uz župana Darka Korena podržali brojni uglednici i građani koji su dobili korisne informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, a dijelili su se i letci te edukativni materijali svih sudionika u akciji.

Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Javna akcija održala se u sklopu projekta “SOS telefon i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja” kojeg financijski podržavaju Grad Križevci i Koprivničko – križevačka županija.

Izvor fotografija : HERA KŽ, GDCK KŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content