Novosti

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba pod nazivom Peski 2018.

U Muzeju Grada Đurđevca, otvorena je izložba pod nazivom Peski 2018.
Ova se izložba već tradicionalno priređuje u suradnji s Rotary clubom iz Koprivnice, netom prije Rotary bala, u galerijskim prostorima muzeja. Ove se godine publici predstavilo više od 20 autora s djelima nastalima na likovnoj koloniji Peski 2018.
Ova je izložba humanitarnog karaktera. Naime, izložene se slike, nakon izložbe, daju na aukciju na kojoj se prodaju, a sav prikupljeni prihod od prodaje slika namijenjen je stipendiranju izvrsnih učenika slabijeg imovinskog stanja iz đurđevačke i koprivničke gimnazije.
Okupljenima se prvo obratila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, pohvalivši ovu dugogodišnju suradnju s Rotary clubom i izrazila želju za nastavkom suradnje i u budućnosti. Zatim se publici obratio i Darko Pernjak, predsjednik koprivničkog Rotary cluba, iskazavši zadovoljstvo što se umjetnici odazivaju ovoj akciji. Na samom je kraju povjesničar umjetnosti, Marijan Špoljar govorio nešto više o samoj izložbi i izloženim djelima.
U glazbenom dijelu programa nastupili su Eric Vidović na gitari te vokalistica Lucija Đaković, koji su dodatno uljepšali ovaj događaj.
Izložba je otvorena do 18. listopada 2018.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio