Novosti

U OŠ Molve ugostili književnicu i novinarku u mirovini Branku Primorac

U Osnovnoj školi Molve učenici od 4. do 8. razreda, sat razrednika su proveli u društvu zagrebačke književnice i novinarke u mirovini Branke Primorac.
Književnica je napisala dva dječja romana Maturalac“ i „Ljubavni život mačka Joje“, koji su kasnije uvršteni na popis lektire, dok je među djecom poznata i po drugim zanimljivim djelima. Radila je kao novinarka i urednica za kulturu, a dugi je niz godina bila mentorica za novinarski izraz na smotri Lidrano, a djelovala je i kao mentor novinarske radionice u Školi naprednog stvaralaštva „Novigradsko proljeće“.
Na susretu se učenicima predstavila, govorila o svom životu i kako je on utjecao na njezino književno stvaralaštvo, ukratko ih upoznala s napisanim knjigama, a kasnije su joj učenici postavljali pitanja iz privatnog, poslovnog i književnog života. Nakon susreta su članice školske novinarske grupe zajedno sa svojom voditeljicom zatražile njezine mišljenje o školskom listu „Osnovac“ kako bi poboljšale kvalitetu i izgled lista te ga učinile privlačnijim.
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio