AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz Županije

U Područnoj školi Gotalovo pokrenut projekt “Čajanka s tetom Julijom”

Učenici PŠ Gotalovo proteklog su se vikenda okupili u svojoj školi u večernjim satima kako bi čitali i slušali priče poznate engleske spisateljice za djecu Julie Donaldson.
U ovoj školskoj godini učiteljice Ana-Marija Sataić i Helena Kovač Markov krenule su s provođenjem projekta Čajanka s tetom Julijom. To je zapravo projekt koji je pokrenula učiteljica Maja Pignar- Mijović učiteljica razredne nastave.

foto; Helena Kovač Markov

Cilj projekta je upoznavanje različitih dijela omiljene dječje spisateljice Julije Donaldson, te poticati djecu na dugotrajno čitanje. Projekt provode učiteljice razredne nastave diljem Republike Hrvatske.
Zanimljivost je ta da se uz čitanje priča spomenute spisateljice pijucka čaj s keksićima te od tud naziv projekta.
Učenici PŠ Gotalovo su sa svojom mlađom braćom okupili u večernjim satima u svojoj školi kako bi slušali priče te razgovarali o njima. Pročitali su priču Mjesta ima na metli svima te Šećerko i jednoroga. Kroz razgovor i čaj prošli su kroz glavne i sporedne likove, tijek događaja i kratak sadržaj. Učenici su vrlo pomno slušali priče i iščekivali sljedeći događaj.
Nastavak ovog projekta ide u drugom polugodištu učenici ga s nestrpljenjem očekuju, poručuje učiteljica Helena Kovač Markov.

foto; Helena Kovač Markov

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live