Novosti

U PORA-i predstavljene mogućnosti za povlačenje europskih sredstava u okviru Poziva “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi”

Koprivničko –križevačka županija, Kulturno vijeće Koprivničko –križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s Ministarstvom kulture organizirali su info dan na kojemu su predstavili Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ koji je Ministarstvo objavilo u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.
Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva, jedinice lokalne samouprave čiji je broj stanovnika manji od 10.000 te javne ustanove u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, a na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
Info danu prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio predstavnicima Ministarstva na dolasku, kao i predstavnicima jedinica lokalne samouprave, brojnih udruga i ustanova na iskazanom interesu.
Ravnateljica PORA-e Melita Birčić kazala je kako je svrha njihovih aktivnosti pružiti potencijalnim prijaviteljima „aktualne, pravovremene i točne informacije“ te je pohvalila interes sudionika za ovaj natječaj, koji je otvoren do 28. veljače.
Marko Gregur iz Umjetničke organizacije Artikulacije, ujedno i predsjednik Kulturnog vijeća Koprivničko-križevačke županije, pohvalio je mogućnost da se kulturna scena podigne na višu razinu te dodao kako je jedna od zadaća Kulturnog vijeća povezivanje svih dionika u kulturi na području Županije kako bi zajednički doprinijeli razvoju kulturnog sektora, čemu u prilog ide i tema ovog Poziva.
U sklopu Poziva, udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH.
 
foto:  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live