AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

U probni rad puštena solarna elektrana Virje

Na lokaciji CPS Molve u probni rad puštena je solarna elektrana Virje tvrtke INA, a svečanosti su uz brojne uzvanike prisustvovali župan Darko Koren i načelnik Općine Virje Mirko Perok.
To je druga najveća solarna elektrana u Hrvatskoj, priključne snage 9 MW, u koju je ugrađeno 18.670 solarnih panela. Godišnja očekivana proizvodnja električne energije koja se isporučuje u mrežu iznosit će 12.225 MWh.

Župan Koren je istaknuo kako Županija podržava i pozdravlja investicije u energetskom sektoru, posebno u obnovljive izvore energije.
Potpora obnovljivim izvorima energije i korištenje čistih energetskih potencijala kojima obiluje naš kraj, doprinos je globalnoj borbi protiv klimatskih promjena i smanjenju zagađivanja okoliša, kako bismo novim generacijama omogućili kvalitetnije uvjete za život. Ovakve investicije predstavljaju iskorak u razvoju gospodarstva i energetike, kao i napredak u poslovanju tvrtki, obzirom na isplativost i učinkovitost korištenja solarne energije, što je u skladu s energetski održivim politikama Europske unije kojima težimo, poručio je župan te dodao kao vjeruje da nas u budućnosti očekuje još mnogo ovakvih projekata koji će doprinijeti energetskoj neovisnosti.
Projektiranje i izgradnja solarne elektrane Virje trajalo je oko godinu dana.

izvor i foto; Koprivničko-križevačka županija

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio