Novosti

U vinogradima Podravine i Prigorja proslavljeno Vincekovo

Uz Đurđevac, u vinogradima diljem Podravine i Prigorja proslavljeno je Vincekovo, odnosno blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara koji su po prvi put ove godine tradicionalno pohodili svoje vinograde.
Župan Darko Koren prisustvovao je proslavi Vincekova po Križevačkim štatutima u Greberancu, koju su organizirali Udruga vinogradara i vinara „Bilikum“, Turistička zajednica grada Križevaca i Vinska cesta Križevci-Kalnik-Orehovec, a ceremoniji je prisustvovao i križevački gradonačelnik Mario Rajn.
Zamjenik župana Darko Sobota podržao je obilježavanje Vincekova na brijegu Popov putec u Novigradu Podravskom, u vinogradu Ivana Grahovca. Uz pjesmu i domaću gastronomsku ponudu, prikazano je krštenje trsova i prva rezidba, a zamjenik Sobota tom je prilikom istaknuo važnost Vincekova kao jedne od manifestacija koja spaja tradiciju i turizam te je pohvalio napore i trud organizatora, Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije te Udruge vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001 Novigrad Podravski.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio