Novosti

U Virju održana Noć Muzeja

U Zavičajnom muzeju Virje i ove godine održana je Noć muzeja 2018., koju je otvorio HPD Ferdo Rusan s dvije varijante sportskih himni Virja. U prostoru kino dvorane, posjetitelji su se prisjetili svojih mlađih dana kada su polazili kino ili su, posebice oni mlađi, imali  priliku vidjeti kino dvoranu prvi puta. Ovom prilikom, pripremljen je petominutni film o Virju kao posebnoj i bogatoj točci na kugli zemaljskoj.
Biciklistička legenda Ivan Levačić, govorio je o svojim biciklističkim uspjesima, nagradama i doživljajima kroz dugogodišnje bavljenje biciklizmom a mladi biciklisti Tomislav Gregurić i braća Mario i Bruno Kodba, predstavili su svoje putovanje biciklima od Virja, preko Budimpešte i Bratislave do Beča.
Tijekom večeri, na temu Sport u Podravini govorio je redoviti gost Noći muzeja, prof. Nikola Cik koji je govorio o počecima tjelovježbe u Podravini s naglaskom na Virje te o vrlo dugoj tradiciji sportskih društava u Virju.
Nadalje, Sportsko društvo „Podravac“, predavači Željko Horvat, Mišel Ivančin i Nataša Sušanj govorili su o osnivanju Društva, o usponima i padovima kroz svoju povijest te o osvojenim nagradama naših nogometaša, košarkašica i košarkaša. Posjetitelji su, ovom prilikom,  mogli vidjeti dio iz bogate kolekcije pehara i medalja virovskih sportaša.
Za kraj večeri nastupile su Klara i Josipa Kapitanić a tijekom večeri, posjetitelji su se mogli okrijepiti slasticama i toplim napicima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live