Novosti

U Zagrebu predstavljen Advent u Đurđevcu

U zagrebačkoj Gradskoj upravi medijima je predstavljena manifestacija Advent u Đurđevcu, a osim gradonačelnika Željka Lackovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predstavljanju su prisustvovali  Mario Fuček iz Turističke zajednice grada Đurđevca,  direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i pročelnica Mirka Jozić iz Gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba.
Prva suradnja između Zagreba i Đurđevca bila je usmjerena upravo u smjeru turizma i povezivanja sa Zagrebom, koji je perjanica kontinentalnog turizma. Na tom tragu krenuli smo s inovativnim pristupom turističkih projekata i ubacili Hrvatsku saharu, odnosno Đurđevačke pijeske. Doveli smo deve s kojima smo osvojili medijski prostor. Želimo biti partner zagrebačkoj Turističkoj zajednici i ponudom proširivati ponudu Grada Zagreba – rekao je Željko Lacković.
Mirka Jozić rekla je kako joj je drago da se ove manifestacije događaju i u gradovima oko Zagreba te najavila da će posjetiti i Advent u Đurđevcu.
Martina Bienenfeld je istaknula kako joj je posebno drago da se održao sastanak o unapređenju turističkih ponuda. Pozivam sve Zagrepčane i naše brojne goste da osim Zagreba posjete svakako i Advent u Đurđevcu.
Mario Fuček najavio je što će se sve moći vidjeti  do 7. siječnja u Gradu Picoka.
Svi znaju da je Đurđevac bogat nematerijalnom kulturnom baštinom koja se najviše manifestira u Picokijadi. Imamo puno toga za pokazati i upravo u ovo blagdansko doba pokazat ćemo to kroz izložbe, koncerte, predstave, adventski sajam i prezentirat će se prava podravska tradicija. Posebna atrakcija će biti žive jaslice koje će izvoditi dvije kazališne družine sa specifičnom scenografijom deva. Zagreb nam je uzor u adventskim događanjima i želimo biti dio lijepe adventske priče u Hrvatskoj – istaknuo je Fuček.
Na predstavljanju Adventa nastupile su članice ženskog vokalnog sastava Đurđevčice koje su izvele tradicionalni napjev O, slavna betlemska štalica.
 
adv3 adv4 adv1 adv2

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live