NovostiVijesti

Učenice OŠ Molve u sklopu Erasmus + projekta RIVERS boravili u Grčkoj

U sklopu Erasmus + projekta OŠ Molve, RIVERS, učenice Rea Lončar, Tea Rukavina i Lora Popec s učiteljicama Dubravkom Jaković i Mirjanom Kelemin, koordinatoricom projekta Marijom Halaček i ravnateljem OŠ Molve Ivanom Jakovićem, boravile su u središnjoj Grčkoj. Bila je to treća mobilnost na kojoj su sudjelovale i zemlje partneri Litva, Slovačka, Portugal i Bugarska.

Tema mobilnosti bila je energija – kako je koristiti iz prirodnih i održivih izvora? Učenici su na radionicama učili o različitim vrstama turbina te izrađivali makete koje su testirane pod pritiskom vode.

Molvarci su izradili model Kaplanove turbine. Iz recikliranih materijala su izradili „sunčevu pećnicu“ i isprobali kako na izravnom suncu otopiti čokoladu na keksima. Uz to su, prema modelu, sastavili autiće na sunčevu energiju te je upriličena međunarodna utrka solarnih autića na školskome igralištu u kojoj su Molvarci ponovo bili najbolji.

Uz navedene radionice, sudionici su upoznali rad hidroelektrane Kremasta, način uzgoja pastrva na farmi, različite fizičke pokuse u Newton parku, ali su obišli i kulturno-povijesne znamenitosti u glavnome gradu Ateni – bili su Olimpijskome muzeju te su posjetili Akropolu, Partenon i Zeusov hram. Nakon tjedan dana intenzivnog rada, sudionici su pristupili evaluaciji i diseminaciji rezultata ovog izvrsnog Erasmus + projekta.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live