Učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva učili o važnosti korištenja biootpada
U Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu u sklopu etwinning projekta održano je drugo online predavanje na temu Kako smanjiti otpad od hrane u koje su bili uključeni učenici i nastavnici gimnazije.
Edukativno predavanje ovog puta održala je bivša učenica gimnazije, đurđevčanka Katarina Gazdović, a zanimljivim izlaganjem učenicima i nastavnicima uključenima u projekt prezentirane su osnovne smjernice za korištenje biootpada u vlastitom domu kako bi se smanjila količina komunalnog otpada i dobio vrlo vrijedan produkt razgradnje smeđeg (lišće, granje) i zelenog (kora od voća i povrća, čaj iz vrećica, ljuske jajeta) biootpada, odnosno komposta.
Osim navedenog, cilj predavanja je bilo i podizanje svijesti u svakom pojedincu o racionalnom rješavanju ovog globalnog problema, a učenici su naučili kako dati vlastiti doprinos očuvanju okoliša donošenjem smislenih odluka, kupovinom hrane te upravljanje vlastitom smočnicom.