Novosti

Učenici OŠ Grgura Karlovčana sudjelovali na natjecanju iz matematike

U Koprivnici je održano ekipno natjecanje iz matematike pod nazivom Mathema za učenike osnovnih škola, srednjih škola te centara izvrsnosti. Cilj natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti te popularizacija matematike. Od ukupno prijavljenih 260 ekipa iz Osnovne škole Grgura Karlovčana sudjelovalo je 5 ekipa i ostvarile odlične rezultate.

Ekipa 3. razreda pod nazivom Kindermatičari u sastavu Nera Tomrlin, Ivan Kuzmić i Patrik Fišer osvojila je 7. mjesto od ukupno 30 ekipa.  Ekipa Eratosten u sastavu Marina Jendrašić, Iris Švaco i Ema Gašparić iz 5. razreda osvojila je odlično 1. mjesto u natjecanju gdje je sudjelovala 41 ekipa. Od ukupno 39 ekipa 20. mjesto je osvojila ekipa Aristotel u sastavu Karlo Maričić, Mario Dergez i Karolina Kicivoj, dok je od ukupno 37 ekipa 8. mjesto osvojila ekipa Tales u sastavu Luka Rogoz, Karlo Grgičin i Tina Ferenčić. Ekipa Pitagora u sastavu Jurica Kanić, Josipa Kadežabek i Mihaela Pintar osvojila je 28. mjesto od ukupno 37 ekipa.

Učenike su pratile i njihove mentorice Štefica Šadek, Danijela Barčan, Ana Cenkovčan, Jasmina Filipović Konjarek i Ana Jančijev.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live