Life StyleNovostiVijesti

Učenici područnih škola Budrovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Čepelovac ovo su proljeće odlučili uzgajati zdravo povrće

Učenici područnih škola Budrovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Čepelovac ovo su proljeće odlučili uzgajati zdravo povrće te su uz vodstvo svojih učitelja u rano proljeće posadili školski vrt.

Sadili su salatu, luk i ciklu te učili kako se pravilno brine o vrtu. Učenici su iskusili štihanje vrta, sijanje povrća, zalijevanja biljaka i pljevidbu trave. Bili su vrijedni tijekom cijelog proljeća, a kao nagradu za svoj trud dobili su zdravo povrće koje su konzumirali u školi i sa svojim ukućanima. Veselili su se svakom radnom satu u vrtu i izjavili su da se vole brinuti o biljkama te ih uzgajati bez kemijskih sredstava.

Tijekom proljetnih mjeseci, učenici PŠ Budrovac marljivo su uređivali školski cvjetnjak. Redovito su plijevili korov te zalijevali novoposađene sadnice cvijeća. Pratili su rast biljaka, naučili ih imenovati i razlikovati, a kasnije su uživali u mirisima i bojama ukrasnog i ljekovitog cvijeća i grmlja u svom školskom dvorištu te se sladili plodovima posađenih voćaka u školskom voćnjaku.

Učenje iz izvorne stvarnosti je najbolje učenje! – poručuju.

Više na;

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live