NovostiVijesti iz Podravine

Udruga Bolje sutra Grada Koprivnice na poziv Grada Preloga bila uključena u rad u fokus grupu za potrebe provedbe projekta Aqua Adventures

Udruga Bolje sutra Grada Koprivnice, na poziv Grada Preloga je bila uključena u rad u fokus grupu za potrebe provedbe projekta Aqua Adventures.
Sudjelovali su članovi Udruge Kukec Krunoslav, Mateja Makar-Kiš i Marija Mraz te predstavnici udruga osoba s invaliditetom iz Međimurske i Zagrebačke županije.
Tema je bila ekoturizam, odnosno istraživanje o percepciji ekoturizma kod različitih grupa u ovom slučaju osoba s invaliditetom. Glavni cilj projekta je unapređenje turističke ponude na jezerima uz grad Prelog u Hrvatskoj i općini Kistolmács u Mađarskoj.
Predstavnici Udruge predložili su nekoliko aktivnosti koje bi bile zanimljive osobama s invaliditetom kao što je veslanje i ribolov prilagođen za osobe s invaliditetom, zatim edukacija osoba koje bi bile zaposlene u eko parkovima za rad s različitim skupinama osoba s invaliditetom. Naglasak su stavili na pristupačnost.
Nositelj projekta je Grad Prelog, a partner jedna mađarska općina. Projekt se provodi u sklopu programa Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content