Life StyleNovosti

Udruga Bolje sutra provodi projekt “Zelene prilike”

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra Grada Koprivnice provodi projekt ZELENE PRILIKE u kojem je glavni cilj izraditi prilagođene male vrtove u uzdignutim gredicama za bavljenje povrtlarstvom osoba s invaliditetom, edukacija korisnika o blagodatima povrća i ljekovitog bilja u prehrani, edukacija o praktičnim vještinama pripreme jednostavnih obroka iedukacija korisnika bez invaliditeta o ispravnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom.

U suradnji sa Socijalno uslužnom zadrugom ‘Martinov plašt“ iz Zagreba uspješno su izrađene uzdignute gredice u kojima će članovi Udruge Bolje sutra u narednim aktivnostima sa svojim partnerima saditi i graditi vrtove.

Kako ističu u Udruzi, u vrtovima će posaditi povrće i drugo ukrasno bilje koje će krasiti vanjski prostor u kampusu nakon renovacije. Povrće će se koristiti za edukacije članova u aktivnostima o očuvanja preostalog zdravlja i zdrave prehrane.

Uzdignute gredice su prilagođene osobama u invalidskim kolicima i osobama s teškoćama u kretanju

Partneri u projektu su Atelieri Koprivnica i Udruga Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je odobren na Natječaju za predlaganje programa/projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i neprofitne organizacija za 2022. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio