NovostiVijesti

Udruga branitelja Domovinskog rata PZO Đurđevac održala izvještajnu Skupštinu

U đurđevačkom Hotelu Picok održana je redovita izvještajna godišnja Skupština udruge branitelja domovinskog rata. Skupštini je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Predsjednik Udruge Marijan Matočec zahvalio je svim članovima na sudjelovanju u aktivnostima koje Udruga provodi.
Udruga je izdala u studenom 2021. godine knjigu Osnivanje i ratni put u kojoj je grupa autora svjedočila o događajima i ulozi postrojbe tijekom stvaranja države Hrvatske.
Ove godine planirano je da se obilježe važni datumi hrvatske povjesti, obljetnica osnivanja i posjeti mjesta u Zapadnoj Slavoniji, Vukovar i Muzeji domovinskog rata, te planiramo hodočašće na Mariju Bistricu i Lurd.
Udruga se planira javiti na natječaj Ministarstva branitelja kako bi mogli obići povremeno bolesne branitelje pripadnike postrojbe protuznaćne obrane, a planira se i suradnja sa drugim udrugama (klub branitelja 61 lada Koprivnica, udrugama branitelja grada Đurđevca, Pitomače, Kloštra Podravskog, Kalinovca, Ferdinandovca,Novog Virja, Molvi, Virja i Ždale, Udrugom veterana domovinskog rata županije Koprivničko-križevačke, udrugom branitelja MUP-a i drugim braniteljskim udrugama Hrvatske).
Predsjenik Matočec je u govoru istaknuo kako će s obzirom da Udruga nema svoje sjedište i prostorije u gradu Đurđevcu, ove godine zatražiti prostorije za rad udruge u nadi da će Grad Đurđevac izaći u susret gdje bi tajnik udruga obavljao poslove i komunikaciju s pripadnicima postrojbe te svim pripadnicima i obiteljima umrlih članova postrojbe.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live