Novosti

Udruga Hera Križevci obilježila Europski dan žrtava kaznenih djela

U organizaciji udruge HERA Križevci i međuresornog Županijskog tima za prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama na Zrinskom trgu u Koprivnici provedena javna akcija povodom obilježavanja 22. veljače, Europskog dana žrtava kaznenih djela.
Podršku akciji pružili su predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i župan Darko Koren istaknuvši važnost upoznavanja građana o sustavu podrške žrtvama i svjedocima, kao i o njihovim pravima. Osim navedenog, pružili su potporu radu udruge HERA iz Križevaca čije djelovanje je usmjereno na pružanje pomoći i podrške kroz savjetovanje putem SOS telefona, savjetovališta za žrtve nasilja te savjetovališta za mlade.
O cilju akcije koja je dio aktivnosti projekta „Podrška žrtvama i svjedocima“ koji HERA Križevci provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa osvrnula se voditeljica projekta Marina Švagelj Jažić. Tijekom akcije građani su se mogli informirati o načinu prijave kaznenog djela, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku te su podijeljeni letci i edukativni materijali sudionika.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live