OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Udruga Mali princ Đurđevac održala psihološku radionica za roditelje djece i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama

U prostorima Udruge Mali princ Đurđevac održana je još jedna psihološka radionica za roditelje djece i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. Radionica je održana pod stručnim vodstvom Danijele Hodalić, diplomirane psihologinje a tema radionice je bila „Emocije“. Roditelji su razgovarali o vrstama emocija, kako reagirati u određenim situacijama, kako se nositi sa svojim teškim emocijama i kako reagirati na teške emocije svoje djece.
Nakon psihološke radionice održano je i predavanje o pravima osoba s invaliditetom. Predsjednica Udruge Kristinka Štefan prisutne je upoznala s pravima osoba s invaliditetom u zdravstvenom sustavu, sustavu odgoja i obrazovanja i u sustavu socijalne skrbi. Kako bi roditelji bili dobro informirani podijeljen im je i Katalog pravo djece s teškoćama u razvoju koji sadrži iscrpni prikaz svih prava, uvjeta i načine pod kojim se ostvaruju, postupaka koje obuhvaćaju te iznose naknada koje ostvaruju korištenjem pojedinih prava. Roditelji su posebno upoznati i sa novostima u stomatološkoj zaštiti djece s teškoćama i osoba s invaliditetom.
Također, dio članova Udruge Mali princ posjetio je prijateljsku udrugu „Ludbreško sunce“. Tradicionalno je to druženje koje domačini organiziraju povodom Ludbreške svete Nedjelje. U prostorima „Kuće sunca“ družili su se s domačinima iz i gostima – članovima Udruge Latice iz Koprivnice, Udruge Maslačak iz Križevaca, Udruge Srce Sv. Ivan Zelina, Udruge Sunce iz Novog Marofa, Udruge Ivanečko sunce iz Ivanca i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije iz Čakovca.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio