Novosti

Udruga Mali princ gostovala u emisiji Krila anđela

17 članova Udruge Mali princ iz Đurđevca nazočilo je svečanosti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama. Naime, ove godine je Hrvatski sabor donio odluku o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati upravo 16. svibnja.
Cilj obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama naglasila je predsjednica Udruge, Kristinka Štefan u emisiji Krila anđela:
TON: Kristinka Štefan
Kako ove godine Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama, koji okuplja 31 Udrugu iz cijele Hrvatske, među kojima je i Udruga Mali princ, obilježava 60. obljetnicu rada i djelovanja proslava je održana u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednice RH i gradonačelnika Grada Zagreba. U svečanom programu sudjelovale su osobe s intelektualnim teškoćama zajedno s poznatim estradnim umjetnicima.
Na svečanosti su podjeljena i brojna priznanja predstavnicima Saveza, SOIH-a, medija pravobraniteljici za osobe s invaliditetom, svim udrugama članicama, glazbenicima i voditeljima programa, te zahvale za suradnju i podršku.
Priznanje je uručeno i predsjednici Udruge Mali princ Kristinki Štefan, s obzirom da je ova Udruga od svog osnivanja 1998.g. članica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.
U emisiji Krila anđela, predsjednica Štefan osvrnula se i na brojne provedene aktivnosti u Udruzi te je najvila manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a Udruga Mali princ se već tradicionalno prijavljuje na ovaj događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, upoznavanja s društveno korisnim projektima i programima koje Udruga provodi kao i mogućnostima volontiranja u Udruzi.
TON: Kristinak Štefan

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio