NovostiVijesti iz Podravine

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ i ove godine među uspješnijima na 37. Susretima likovnih stvaratelja Hrvatske u Otočcu (foto)

U organizaciji Hrvatskog Sabora Kulture, krovne organizacije kulturnog amaterizma Hrvatske, u subotu 23. Listopada 2021. u Gradu Otočcu održani su 37. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatske.

Ove godine na natječaj se prijavila 31 likovna udruga iz cijele Hrvatske, a od 313 pristiglih radova za izlaganje na susretima odabrano je ukupno 92 likovna rada.

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je i ove godine bila među uspješnijima sa pet odabranih likovnih radova i još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga. Među odabranim radovima bili su radovi Marijana Štimca, koji je dobio i pohvalnicu za svoj rad, sliku, ulje na platnu „Posvećeno majstoru uraru“, zatim rad Željka Bečaja, „U znaku prolaznosti, rad Ivane Hadžija,“Život“, rad Đure Zvonara, „Vapaj za nestanak korone“ i rad Franje Mihočke, „Povratak u suton“, a tu su još i radovi Sanje Benko, „Posljednji ples“ i rad Mirka Horvata, „Podravska idila“.

Susreti likovnih stvaratelja održani su u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, a uz pozdravne govore tajnika HSK Dražena Jelavića, ravnateljice Učilišta Nade Avsec, stručne suradnice HSK Martine Brumen, likovne susrete otvorio je gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac. Obrazloženje odabira dali su članovi prosudbenog povjerenstva Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i prof. Zoran Homen, viši kustos i slikar, a oni su izvršili i dodjelu nagrada i priznanja nagrađenima i odabranim sudionicima Susreta.

Na likovne susrete u Otočac za članove udruga s područja Koprivničko-križevačke županije prijevoz je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a sa sudionicima susreta putovala i je i predsjednica Zajednice Nada Šešić, inače i zamjenica predsjednika Skupštine Hrvatskog Sabora Kulture.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content